Статус и положај спорта, остваривање његове улоге и могућност развоја, зависе од материјалне развијености друштва, развијености економије, фактора унутар самог спорта, итд. Обзиром да се општина Станари налази на самим почецима свог развоја упоредо са њеним развојем очекује се да ће и спорт у нашој локалној заједници ићи узлазном путањом. Том путу значајан допринос засигурно ће дати и ЈУ „Спортско-туристичка организација општине Станари“.

Тренутно, када је спорт у питању, на подручју општине Станари егзистирају Фудбалски клуб „Рудар“ Станари, Таеквон-до клуб „Рудар“ Станари, Клуб борилачких спортова „Рудар“ Станари и станарска секција Карате клуба „Слога“ Добој.

Од спортских дешавања на подручју општине могу се издвојити турнири у малом фудбалу који се одржавају у љетним мјесецима на територији већине мјесних заједница које се налазе у саставу општине Станари, а свакако је најзначајнији онај у организацији Фудбалског клуба „Рудар“ Станари који се одржава средином јула мјесеца сваке године. За неке значајније спортске догађаје неопходно је створити одговарајуће услове за изградњу спортске инфраструктуре и исту спровести у дјело.

Клубови

fk-rudar-stanari-logo150

ФК „Рудар“

Фудбалски клуб “Рудар” из Станара основан је далеке 1957. године. Највеће успјехе ФК “Рудар”…

kbs-rudar-stanari150

КБС „Рудар“

Клуб борилачких спортова „Рудар“ Станари егзистира од 2011. године. Првобитно је то била секција…

tdk-rudar-stanari-logo150

ТКД „Рудар“

Тaеквoн – до клуб “Рудар” Станари је основан 2013. године на иницијативу неколико младих ентузијаста…

klubovi-sport-logo150

КК „Слога“

Карате клуб „Слога“ Добој основан је 26.јануара 1976. године и има неколико секција…